FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan preporuča da se osnuje povjerenstvo i sud za Burundi

BUJUMBURA, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanpreporučio je Vijeću sigurnosti da osnuje povjerenstvo za utvrđivanjeistine i posebni sud za Burundi, oboje mješovitog sastava, kako bi seBurundiju pomoglo da se kazne odgovorni, priopćio je u četvrtak uBujumburi službeni predstavnik UN-ove operacije u Burundiju (ONUB).
BUJUMBURA, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan preporučio je Vijeću sigurnosti da osnuje povjerenstvo za utvrđivanje istine i posebni sud za Burundi, oboje mješovitog sastava, kako bi se Burundiju pomoglo da se kazne odgovorni, priopćio je u četvrtak u Bujumburi službeni predstavnik UN-ove operacije u Burundiju (ONUB).

"Annan je preporučio da se osnuje povjerenstvo za istinu mješovitog sastava koje će činiti pet domaćih i međunarodnih stručnjaka i isto tako mješovito posebno sudbeno vijeće Burundija s pet članova", izjavio je Penagnini Toure na tjednoj konferenciji ONUB-a.

"Vijeće sigurnosti donijet će mišljenje sredinom travnja", dodao je Toure.

Ta se preporuka kosi s odredbom mirovnog ugovora za Burundi potpisanog 2000. u Arushi (Tanzanija) kojom se predviđa osnutak povjerenstva za istinu i pomirbu u Burundiju i međunarodnog pravosudnog istražnog povjerenstva.

Novo povjerenstvo "imalo bi pet članova, tri međunarodna i dva domaća" sa zadaćom da "utvrdi činjenice te uzroke i narav sukoba u Burundiju, da definira zločine počinjene nakon stjecanja neovisnosti 1962. i utvrdi identitet krivaca".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙