FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plassnik: U travnju sastanak radne skupine za Hrvatsku

BEČ, , 31. ožujka 2005. (Hina) - Sastanak radne skupine za Hrvatsku shaškom tužiteljicom Carlom del Ponte i hrvatskim vlastima održat će seu travnju u Bruxellesu, kazala je austrijska ministrica vanjskihposlova Ursula Plassnik u četvrtak u Beču, govoreći o aktualnim temamaaustrijske vanjske politike na svečanosti u povodu posebnoga izdanjačasopisa "Europaeische Rundschau" koji uređuje Paul Lendvai.
BEČ, , 31. ožujka 2005. (Hina) - Sastanak radne skupine za Hrvatsku s haškom tužiteljicom Carlom del Ponte i hrvatskim vlastima održat će se u travnju u Bruxellesu, kazala je austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik u četvrtak u Beču, govoreći o aktualnim temama austrijske vanjske politike na svečanosti u povodu posebnoga izdanja časopisa "Europaeische Rundschau" koji uređuje Paul Lendvai.

Već u travnju će se održati u Bruxellesu sastanak radne skupine koju je Europska unija osnovala 23. ožujka radi procjene hrvatske suradnje s ICTY-jem i s haškom tužiteljicom Carlom del Ponte, rekla je austrijska ministrica Plassnik. Podsjetila je da je postojala opasnost da pripreme za pristupne pregovore Hrvatske i Europske unije dospiju u fazu zamrzavanja, te je Austrija svakako nastojala to spriječiti i zauzela se da dođe do daljnjeg usklađenog postupka država Europske unije prema Hrvatskoj. To je uspjelo zajedničkom uspostavom radne skupne za Hrvatsku.

"To je za Austriju jako važno, jer je posebno težište njezine vanjske politike konkretizacija europskih perspektiva za države jugoistočne Europe", zaključila je šefica austrijske diplomacije Ursula Plassnik.

Radnu skupinu za Hrvatsku čine predstavnici Europske komisije, Vijeća ministara, sadašnje i buduće zemlje predsjedateljice - Luxemburga i Velike Britanije, te Austrije koja predsjedanje EU-om preuzima u prvoj polovici 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙