FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlahović: Crna Gora želi kao neovisna država ući u EU i NATO

BEČ , 14. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Crna Gora i dalje nastoji postićisvoj cilj te se kao neovisna država pridružiti EU-u i NATO-u, izjavioje u ponedjeljak tijekom posjeta Beču crnogorski ministar vanjskihposlova Miodrag Vlahović.
BEČ , 14. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Crna Gora i dalje nastoji postići svoj cilj te se kao neovisna država pridružiti EU-u i NATO-u, izjavio je u ponedjeljak tijekom posjeta Beču crnogorski ministar vanjskih poslova Miodrag Vlahović.

To bi za njegovu zemlju bilo najbolje, rekao je u intervjuu za austrijsku agenciju Apu. "Želimo postati dijelom euroatlantskih integracija kao ravnopravan partner. Želimo biti subjekt, a ne objekt", rekao je Vlahović koji u Beču sudjeluje u radu seminara koji se ondje održava pod nazivom "Crna Gora u 2005."

Vlahović je kazao kako smatra da je neovisnost, a shodno tomu i odvajanje srpsko-crnogorske federacije "potpuno legitimno pravo" .

Na pitanje novinara je li mu neovisnost važnija od članstva u EU-u, odgovorio je kako je riječ o "dvije strane istog novčića" te da Crna Gora želi oboje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙