FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schuessel: Austrija "apsolutno" podupire početak pregovora

BEČ, 15. ožujka 2005. (Hina) - Austrijski savezni kancelar WolfangSchuessel zauzeo se u utorak za početak pregovora Hrvatske i EU 17.ožujka, najavivši "apsolutnu" austrijsku potporu Hrvatskoj.
BEČ, 15. ožujka 2005. (Hina) - Austrijski savezni kancelar Wolfang Schuessel zauzeo se u utorak za početak pregovora Hrvatske i EU 17. ožujka, najavivši "apsolutnu" austrijsku potporu Hrvatskoj.

"Austrija 'apsolutno' podupire početak pristupnih pregovora Hrvatske i EU 17. ožujka", rekao je austrijski savezni kancelar na konferenciji za novinstvo nakon sastanka savezne austrijske vlade.

"Zagreb očekuje da dobije zeleno svjetlo za početak pristupnih pregovora. To je nužnost", kazao je Schuessel. Zato je potrebno suglasje svih ministara vanjskih poslova država članica EU koje će sutra o tom pitanju raspravljati u Bruxellesu, zaključio je Schuessel.

On je rekao da Europa treba prepoznati hrvatska postignuća u suradnji s haškim tribunalom, istaknuvši da je jedan broj ljudi već izručen Haagu te da su učinjeni "veliki napori" da se pronađe odbjegli general Gotovina.

Austrijski mediji ovih dana opširno izvješćuju o hrvatskih naporima kako bi pregovori počeli kao što je i planirano 17. ožujka i navode kako je EU postavila uvjet potpune suradnje s Haaškim tribunalom te da se ispuni još jedini preostali uvjet, izručenje odbjeglog generala Gotovine Haaškom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙