FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski diplomat u OESS-ovoj misiji napadnut u Kirgistanu

LJUBLJANA,24. ožujka(Hina) - Nekadašnji slovenski premijer i ministarvanjskih poslova Lojze Peterle napadnut je u četvrtak u Kirgistanu,gdje boravi u mirovnoj misiji OESS-a.
LJUBLJANA,24. ožujka(Hina) - Nekadašnji slovenski premijer i ministar vanjskih poslova Lojze Peterle napadnut je u četvrtak u Kirgistanu, gdje boravi u mirovnoj misiji OESS-a.

"Moje je vozilo napadnuto kamenjem i palicama, te oštećeno, ali smo uspjeli probiti blokadu zahvaljujući pametnom postupku vozača", rekao je u četvrtak navečer za slovensku televiziju Peterle, javljajući se iz kirgistanske prijestolnice Biškeka.

Sadašnjeg zastupnika Slovenije u Europskom parlamentu na mirovnu misiju u Kirgistan poslao je ministar vanjskih poslova i predsjedavajući OESS-a Dimitrij Rupel.

Peterle je za slovensku televiziju rekao da je u četvrtak bilo više slučajeva pucanja i uporabe sile u Biškeku, ali je izrazio nadu da će se stanje smiriti.

Kirgistanski prosvjednici pod vodstvom tamošnje oporbe u četvrtak su zauzeli sve vladine zgrade u Biškeku. Predsjednik države Askar Akajev je nestao, a premijer Nikolaj Tanajev podnio ostavku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙