FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija optužuje promatrače OESS-a da su pridonijeli pobuni u Kirgistanu

BEČ, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski veleposlanik u OESS-u AleksejBorodavnik optužio je u petak promatrače OESS-a da su pridonijelipobuni u Kirgistanu "politiziranjem" izvješća o parlamentarnimizborima nedavno održanim u toj zemlji.
BEČ, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski veleposlanik u OESS-u Aleksej Borodavnik optužio je u petak promatrače OESS-a da su pridonijeli pobuni u Kirgistanu "politiziranjem" izvješća o parlamentarnim izborima nedavno održanim u toj zemlji.

"Izvješće promatračkih misija OESS-a nakon prvog kruga kirgiških parlamentarnih izbora 27. veljače u određenoj je mjeri pridonijelo pokretanju nemira u bivšoj republici SSSR-a", rekao je on u Beču, prenosi AFP.

"Izvješća moraju uzimati u obzir složene situacije na terenu i moraju biti sastavljena tako da više nalikuju fotografiji nego slici", naglasio je diplomat.

OESS je ocijenio da se izbori 27. veljače i 13. ožujka u Kirgistanu nisu odvijali sukladno demokratskim normama. OESS je forum koji posreduje i uspostavlja dijalog između istoka i zapada sa sjedištem Beču i u kojemu se, osim Rusije i Sjedinjenih Država, nalaze i 53 zemlje Sjeverne Amerike, Europe i središnje Azije.

Borodavkin je također zaželio da OESS ponovno prouči, radi poboljšanja, kriterije svojih promatračkih misija.

"OESS je nepristrani posrednik. Organizacija vodi svoje promatračke misije poštivanjem savršeno utvrđenih i prihvaćenih kriterija", naglasio je tijekom poslijepodneva jedan diplomat blizak Organizaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙