FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Senat osječkog sveučilišta o izboru rektora

OSIJEK,31. ožujka(Hina) - Senat osječkoga Sveučilišta Josipa JurjaStrossmayera utvrdio je na današnjoj sjednici načela prikupljanjaprijedloga kandidata za izbor rektora Sveučilišta, budući da sadašnjarektorica Gordana Kralik, koja je na tu dužnost izabrana 1997.,dovršava svoj drugi mandat.
OSIJEK,31. ožujka(Hina) - Senat osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera utvrdio je na današnjoj sjednici načela prikupljanja prijedloga kandidata za izbor rektora Sveučilišta, budući da sadašnja rektorica Gordana Kralik, koja je na tu dužnost izabrana 1997., dovršava svoj drugi mandat.

Odlučeno je da prikupljanje prijedloga kandidata počinje 1. travnja, a završava 1. lipnja ove godine.

Senat je formirao povjerenstvo za prikupljanje prijedloga kandidata te obvezao rektoricu da najkasnije do 18. lipnja sazove sjednicu Senata na kojoj će se, na temelju izvješća Povjerenstva, utvrditi lista kandidata za izbor rektora.

Senat je raspravljao o novih razvojnim radnim mjestima na Sveučilištu, budući da je na temelju odluka Rektorskog zbora te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o raspodjeli novih razvojnih radnih mjesta u visokom obrazovanju osječkom Sveučilištu u ovoj godini dodijeljeno 55 radnih mjesta.

Rekotrica Kralik rekla je kako su potrebe fakulteta puno veće, ali da su se predstavnici Sveučilišta uspjeli izboriti za ovu kvotu, koja je ista kao u Splitu i Rijeci, iako je, kako kaže, riječ o većim sveučilištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙