FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska Telefonica najizgledniji kupac Cesky Telecoma

PRAG, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Španjolski telekomunikacijskioperater Telefonica bit će predložen za pobjednika u javnom natječajuza kupnju većinskog udjela češkog operatera Cesky Telecom, objavila ječeška agencija za privatizaciju FNM.
PRAG, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Španjolski telekomunikacijski operater Telefonica bit će predložen za pobjednika u javnom natječaju za kupnju većinskog udjela češkog operatera Cesky Telecom, objavila je češka agencija za privatizaciju FNM.

Telefonica je ponudila neočekivanih 82,6 milijardi kruna (2,8 milijardi eura) za 51,1 posto državnog udjela u telekomunikacijskom operateru za fiksnu mrežu.

Swisscom je dao ponudu u visini od 79,2 milijarde kruna, a Belgacom 67,5 milijarde kruna, priopćila je glasnogovornica FNM-a Petra Krainova. "Na temelju evaluacije ponuđenih cijena, komisija je preporučila da vlada objavi da je Telefonica pobijedila u javnom natječaju", rekla je.

Četvrta zapečaćena ponuda konzorcija pod vodstvom France Telecom nije otvorena po preporuci savjetnika. "Razlog tomu bili su uvjeti koje je postavio podnositelj, a koji su bili nepovoljni, neprihvatljivi i u krajnjem slučaju bi mogli štetiti uspješnom okončanju transakcije", objasnila je glasnogovornica. Po pisanju medija, umjesto da je dao fiksnu ponudu, taj konzorcij je postavio uvjet da će iznos ovisiti o cijeni dionica češkog telekomunikacijskog operatera.

Češka vlada prvotno je računala na ponudu od oko 60 milijardi kruna za većinski udjel u Cesky Telecomu, no cijena dionice te kompanije prošlih je tjedana porasla. Cesky Telekom, lani je ostvario neto dobit od 5,6 milijardi kruna, upravlja s gotovo 3,4 milijuna fiksnih linija i vlasnik je vodeće češkog mobilnog operatera Eurotel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙