FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatskoj odobreno 45,68 milijuna dolara zajma

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatskoj odobreno 45,68 milijunadolara zajma
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatskoj odobreno 45,68 milijuna dolara zajma

HINA - Financijski servis

Svjetska banka je u utorak odobrila zajam od 45,68 milijuna dolara Hrvatskoj za projekt gospodarske i socijalne obnove, priopćila je ta banka.

Zajam je predviđen za obnovu ratom pogođenih i nedovoljno razvijenih područja Hrvatske, što je također dio napora za uključenje zemlje u Europsku uniju, priopćila je Svjetska banka.

Taj cilj će biti postignut preko programa ulaganja u lokalne zajednice, aktivnosti razminiranja i razvijanja institucija, kaže priopćenje.

Odbor izvršnih direktora Svjetske banke odobrio je zajam uz poček od 5 godina i na rok od 15 godina, a ići će preko Međunarodne banke za obnovu i razvitak koja pripada grupi Svjetske banke.

Program investicija će financirati radove, dobra i usluge za podprojekte u 13 hrvatskih županija na područjima od posebne državne skrbi. Razminiranje će osigurati da se podprojekti mogu provoditi bez opasnosti od incidenata izazvanih minama.

Podprojekti iz socijalne sfere su usmjereni na potporu ljudima s ratom pogođenih područja za pristup komunalnim uslugama, inicijativama i aktivnostima. Projekti gospodarske obnove namjeravaju podržati razvitak seoskih gospodarstava i drugih aktivnosti koje donose dohodak u lokalnim zajednicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙