FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 14. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica nema građevinsku dozvolu usklađenu s lokacijskom, a lokacijska je pak protivna odredbama provedbenog urbanističkog plana "Pile-Ploče-Sv. Jakov", priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Budući da je prošao rok od godinu dana u kojem su se sukladno propisima mogli ukinuti navedeni akti, inspekcije Ministarstva u toj upravnoj stvari ne mogu više postupati, navodi Ministarstvo u priopćenju. To znači da za sada nisu ispunjeni pravni uvjeti za poništenje dozvola, odnosno eventualno rušenje objekta. Ministarstvo u priopćenju podsjeća da je inspekcija provjerila podatke o kući investitora Stjepana Šuice, supruga gradonačelnice, i utvrdila da je lokacijska dozvola izdana 17. studenoga 1997., a pozivom na tu dozvolu građevna je izdana 14. srpnja 1998.

KARLOVAC - Mihajlo Hrastov, optužen za "protupravno ubijanje i ranjavanje neprijatelja u oružanom sukobu" te "počinjenje kažnjiva djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava", nije se danas odazvao zakazanoj sudskoj raspravi, pa je suđenje odgođeno. Okrivljenikov odvjetnik Krešimir Vilajtović rekao je da je Mihajlo Hrastov primljen u petak u Psihijatrijsku bolnicu "Sv. Ivana" u Jankomiru u Zagrebu "zbog trajne promjene osobnosti nakon katastrofalnih događaja i s tim u vezi reaktivne psihoze", o čemu je u sudski spis dostavio i dokumentaciju. Dodao je da je u subotu bio kod svojeg branjenika u Jankomiru, ali on "zbog teškog psihičkog stanja nije bio sposoban za komunikaciju" i dodao da dežurna psihijatrica nije mogla predvidjeti koliko bi liječenje moglo potrajati.

ZAGREB - Krediti banaka stanovništvu u Hrvatskoj po prvi su puta premašili polovicu ukupnih kredita. Tako je udio kredita stanovništvu u ukupnim kreditima na kraju prošle godine iznosio 50,7 posto, odnosno od ukupno 128,7 milijardi kuna kredita nebankarskom sektoru krediti stanovništvu na kraju 2004. iznosili su 65,2 milijarde kuna, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke. Krediti poduzećima činili su 41,4 posto (ili 53,3 milijardi kuna) od ukupnih kredita nebankarskom sektoru. Ostatak se odnosi na kredite središnjoj i lokalnoj državi (ukupno 7 posto), te ostalim nebankarskim institucijama.

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u siječnju ove godine, nakon dužeg vremena, zabilježio je rast na godišnjoj razini. Tako je broj zaposlenih u industriji u prvom ovogodišnjem mjesecu u odnosu na siječanj 2004. godine povećan za 1,1 posto. Prema prethodnom mjesecu pak bio je veći za 0,5 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Proizvodnost rada je u siječnju ove godine u odnosu na prvi mjesec prošle godine bila veća za 5,1 posto. Broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji u siječnju je ove godine bio za 0,6 posto veći u odnosu na prethodni mjesec. U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom njihov je broj smanjen za 0,6 posto, dok je u rudarstvu i vađenju ostao na razini iz prosinca 2004. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙