FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica zaposlenika Zavoda za mirovinsko osiguranje osumnjičena za krivotvorenje potvrda

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija osumnjičila jedvojicu zaposlenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da supomogli u prijevari i krivotvorenju dokumentacije na osnovu koje ječetvero građana podiglo više kredita u štedno-kreditnoj zadruzi Gama.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija osumnjičila je dvojicu zaposlenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da su pomogli u prijevari i krivotvorenju dokumentacije na osnovu koje je četvero građana podiglo više kredita u štedno-kreditnoj zadruzi Gama.

Policija danas nije otkrila identitet 47-godišnjeg zaposlenika Zavoda koji je navodno posredovao i preko 56-godišnjeg kolege omogućio dvjema ženama i dvojici muškaraca da od Zavoda, u siječnju i veljači ove godine, dobiju ovjerene zahtjeve za dodjelu kredita.

U policiji tvrde da su zaposlenici Zavoda to učinili iako su znali da te bjanko potvrde o stanju njihovih mirovina ne odgovaraju istini. Sumnja se da je četvero osumnjičenih građana, u dobi od 34, 36, 37 i 40 godina, te krivotvorene i ovjerene zahtjeve za dodjelu kredita i bjanko ovjerene i potpisane potvrde samo popunjavalo i na temelju te dokumentacije podiglo više kredita na veće novčane iznose. Policija nije otkrila o kojim iznosima je riječ.

Sve osumnjičene policija tereti za kazneno djelo krivotvorenja isprava, a 56-godišnjeg zaposlenika Zavoda i za nesavjestan rad u službi te krivotvorenje službene isprave.

Svi su prijavljeni zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, a u policiji kažu kako postoji osnovana sumnja da su na isti način za sebe, ali druge osobe podigli nekoliko kredita i u drugim bankama i štedno-kreditnim zadrugama. Zbog toga se kriminalistička obrada nad osumnjičenima nastavlja, kažu u policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙