FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 14. ožujka

ZAGREB, 13. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za ponedjeljak, 14. ožujka.
ZAGREB, 13. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za ponedjeljak, 14. ožujka.

ZAGREB - Poslovodstvo pružatelja usluga mobilne telefonije T-Mobile predstavit će na konferenciji za novinare nove tarifne pakete u svojoj mobilnoj mreži (11,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Predstavnici FIMA Vrijednosnica održat će konferenciji za novinare na kojoj će biti riječi o poslovanju te brokerske kuće, koja je prošlu godinu završila s najvećim povećanjem prometa u odnosu na 2003. (11,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - Krediti banaka stanovništvu u Hrvatskoj su po prvi put premašili polovicu ukupnih kredita. Tako je udio kredita stanovništvu u ukupnim kreditima na kraju prošle godine iznosio 50,7 posto. Ili od ukupno 128,7 milijardi kuna kredita nebankarskom sektoru krediti stanovništvu na kraju 2004. iznosili su 65,2 milijarde kuna, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke. Krediti poduzećima činili su 41,4 posto (ili 53,3 milijardi kuna) od ukupnih kredita nebankarskom sektoru. Ostatak se odnosi na kredite središnjoj i lokalnoj državi (ukupno 7 posto), te ostalim nebankarskim institucijama. Ovi podaci pokazuju orijentaciju banaka na financiranje stanovništva motiviranog izdašnijim prinosima i prihvatljivim rizikom, a da bankari i dalje računaju na dinamično kreditiranje građana govore i najnovije najave više banaka o daljnjem snižavanju kamatnih stopa i poboljšanja uvjeta za odobravanje pojednih vrsta kredita, pogotovo stambenih.

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u siječnju ove godine, nakon dužeg vremena, zabilježio je rast na godišnjoj razini. Tako je broj zaposlenih u industriji u prvom ovogodišnjem mjesecu u odnosu na siječanj 2004. godine povećan za 1,1 posto. Prema prethodnom mjesecu pak bio je veći za 0,5 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Proizvodnost rada u siječnju ove godine u odnosu na prvi mjesec prošle godine bila je veća za 5,1 posto. Broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji u siječnju je ove godine bio za 0,6 posto veći u odnosu na prethodni mjesec. U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom njihov je broj smanjen za 0,6 posto, dok je u rudarstvu i vađenju ostao na razini iz prosinca 2004. godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙