FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Iz kaznionice ravno u pljačku

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je27-godišnjeg nasilnog razbojnika koji je jučer ujutro privremenopušten na slobodu iz glinske kaznionice zbog smrti u obitelji, a većposlijepodne je opljačkao pekarnicu u Paromlinskoj ulici i pokušaoopljačkati pekarnicu na Strossmayerovom trgu.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je 27-godišnjeg nasilnog razbojnika koji je jučer ujutro privremeno pušten na slobodu iz glinske kaznionice zbog smrti u obitelji, a već poslijepodne je opljačkao pekarnicu u Paromlinskoj ulici i pokušao opljačkati pekarnicu na Strossmayerovom trgu.

Razbojnik, koji u Kaznionici u Glini izdržava zatvorsku kaznu zbog krađa i razbojstava, jučer je oko 18,10 sati prvo opljačkao pekarnicu u Paromlinskoj ulici, izvijestila je danas zagrebačka policija. Razbojnik je ušao u pekarnicu i od 21-godišnje zaposlenice zatražio burek. Kada je ona otišla u drugi dio pekarnice preskočio je pult, došao do nje, uhvatio je za kosu i naredio joj da mu preda novac. Zaposlenica mu je rekla gdje je novac, a razbojnik je s "plijenom" od nekoliko stotina kuna pobjegao i, kako se kasnije otkrilo, krenuo u novu pljačku.

Oko 19,30 sati ušao je u pekarnicu na Strossmayerovom trgu i, kao i u prethodnom razbojstvu, zatražio burek. Kada je 45-godišnja zaposlenica otišla po burek u radni dio pekare, razbojnik je došao iza pulta i više je puta udario šakom u glavu, te srušio na pod. Potom je pokušao otvoriti kasu, ali nije uspio, pa je pobjegao, ostavivši za sobom lakše ozlijeđenu zaposlenicu.

Policija je potom obaviještena o pokušaju razbojstva i izgledu razbojnika. Nakon nekog vremena jedan ga je policajac vidio kod raskrižja Gajeve i Hebrangove ulice i pokušao legitimirati. Muškarac je počeo bježati, no policajac ga je uspio uhvatiti i svladati na raskrižju Preradovićeve i Ulice baruna Trenka.

Policija nije otkrila njegov identitet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙