FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Todorić o planovima za razvoj "Belja"

DARDA, 20. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Nadzornog odbora"Agrokora", koji je u petak i službeno postao većinskim vlasnikomkombinata "Belja" d.d., Ivica Todorić izjavio je u Dardi kako u tvrtkudolazi sa spremnim poslovnim vizijama i strategijama.
DARDA, 20. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Nadzornog odbora "Agrokora", koji je u petak i službeno postao većinskim vlasnikom kombinata "Belja" d.d., Ivica Todorić izjavio je u Dardi kako u tvrtku dolazi sa spremnim poslovnim vizijama i strategijama.

Todorić je to izjavio u Dardi u nedjelju te napomenuo kako "Belje" već od ponedjeljka počinje potpuno nov ustroj poslovanja i preustroj upravljanja i tehnologije.

Na konferenciji za novinare u Upravi kombinata Todorić je rekao kako će se "Belje" sastojati od dviju strateških djelatnosti, prehrambene industrije i poljoprivrede, da će se neki pogoni, poput pekarnice, zbog promjene tržišnih okolnosti, morati zatvoriti, neki izdvojiti kao posebna poduzeća, a da će trgovačkom mrežom "Belja" upravljati "Konzum".

U "Belje" je desetljećima malo ulagano, pogoni su zastarjeli i u njih treba mnogo ulagati, pa ćemo morati dobro razmisliti kako i u što ulagati i u koje nove proizvodnje, istaknuo je, najavivši da se iduće dvije godine u prehrambenu industriju i poljoprivredu planira uložiti 400 milijuna kuna.

Kazao je kako će biti podmirena zaostale tražbine zaposlenika, da u određenu razdoblju "neće biti otpuštanja", ali da će biti možda promjena radnih mjesta. Dodao je kako vjeruje da će u "Belju" za koju godinu biti mnogo više zaposlenika nego danas.

Rekao je kako će do sjednice Skupštine društva, koja se očekuje za mjesec i pol dana, tvrtku voditi peteročlana Uprava, sastavljena od triju članova "Agrokora" i dvaju predstavnika "Belja". Predsjednik će biti Dragan Marčinko iz "Agrokora", dodao je, kazavši kako vjeruje da će tvrtku u budućnosti voditi ljudi iz "Belja". Najavio je kako će on preuzeti dužnost predsjednika Nadzornog odbora, kojega će član biti i dosadašnji predsjednik Uprave Ivica Vrkić, a još se čekaju prijedlozi države i zaposlenika za ostale članove.

"Belje" je i u prva dva mjeseca poslovalo s gubitkom, ali se očekuje da će se ove godine prihodi povećati i u sastav tvrtke uključiti još nekoliko novih poduzeća, koja bi s vremenom trebala postati jedno od uspješnijih poduzeća u Hrvatskoj i regiji, kazao je Todorić.

Ocijenio je kako je privatizacijom "Belja" i PIK "Vrbovca" država skinula velik teret, da "Agrokor" s tim investicijama postaje "najveća regionalna tvrtka", ali da su i Vlada i nadležna ministarstva primjenom zakonskih propisa obvezni omogućiti pripremu za ulazak na tržište Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙