FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 23. ožujka

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Najava događaja za srijedu, 23.ožujka.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Najava događaja za srijedu, 23. ožujka.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja sjednicu razmatranjem Vladina prijedloga ovršnog zakona, kojemu je cilj rasteretiti sudove. Zakon predviđa osnivanje očevidnika nekretnina i pokretnina vrjednijih od 50.000 kuna, osnivanje posredničkih prodavaonica te jednostavniji postupak ovrhe automobila. Hrvatski bi sabor na početku zasjedanja trebao završiti započetu raspravu o konačnom prijedlogu zakona o genetski preinačenim organizmima (Trg sv. Marka 6 u 9.30 sati).

ZAGREB - Sjednica saborskog Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u vezi s izdanim državnim jamstvima kreditorima privatnog društva Brodogradilišta "Viktor Lenac" d.d. Rijeka (Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića - 133/I, u 10 sati).

ZAGREB - Sjednica saborskog Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u svezi sa zaključenim ugovorima između državnih tijela i tvrtki u vlasništvu ili djelomičnom vlasništvu dužnosnika (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića - 84, u 13,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HSP-a o problemima Sunčanog Hvara i Željezare Sisak (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića u 11,30 sati).

ZAGREB - Predstavnici Misije OESS-a u RH i Ravnateljstvo policije MUP-a RH održat će zajedničku tiskovnu konferenciju na kojoj će bit riječi o dosadašnjoj suradnji te će biti predstavljeni rezultati prošlotjednog posjeta izaslanstva Uprave policije u engleskoj pokrajini Lincolnshire. Govorit će zamjenik ravnatelja Policije Jakob Bukvić i zamjenik šefa Misije OESS-a u Hrvatskoj veleposlanik Robert William Becker (Ravnateljstvo policije MUP-a RH, Ilica 335 u 10.30 sati).

BJELOVAR - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković sudjelovat će u radu 23. sjednice Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske. Tema sjednice je stanje u poljoprivredi na području županije, a vezano uz stanje poljoprivrede u Republici Hrvatskoj (dr. Ante Starčevića 8 u 10 sati).

RIJEKA - Obilježavanje 120. obljetnice postojanja vodoopskrbe i odvodnje u Rijeci, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda. Pored domaćina iz županijskih tijela govorit će direktor "Hrvatskih voda", Davorin Androšić i državni tajnik ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Božo Galić (Hrvatski kulturni dom na Sušaku u 18 sati).

PULA - Županijski sud u Puli odlučivat će o predaji bivšega makedonskog ministra obrane Ljube Boškoskog Haaškom sudu, koji ge je optužio za ratni zločin nad Albancima, počinjen u napadu makedonske policije na selo Ljuboten, kod Skopja, u kolovozu 2001., tijekom sukoba s albanskim pobunjenicima.

ZAGREB - U sklopu Lirike Velikog petka bit će predstavljena knjiga Paula Claudela "Put križa" i Zbornik znanstvenih radova "Muka kao nepresušno nadahnuće kulture - Vukovar kao paradigma muke". O knjigama će govoriti akademici Josip Bratulić i Ante Stamać te dr. Adalbert Rebić (DHK, Trg bana Jelačića 7/I u 12 sati).

ZAGREB - Otvaranje izložbe "Zbirka starih majstora kabineta grafike HAZU: Talijanski majstori 16. i 17. stoljeća", koja obuhvaća gotovo stotinu radova talijanskih majstora i onih koji su sa sjevera Europe dolazili u Italiju učiti učiti od velikih renesansnih uzora (Kabinet grafike, Strossmayerov trg 12 u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808-600

telefaks: 01/4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙