FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka i DAI potpisali sporazum o tehničkoj pomoći i suradnji

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Prehrambena industrija Podravka iamerička konzultantska tvrtka Development Alternatives Inc. (DAI)potpisali su danas u Koprivnici godišnji sporazum o tehničkoj pomoći isuradnji, objavili su iz Podravke.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Prehrambena industrija Podravka i američka konzultantska tvrtka Development Alternatives Inc. (DAI) potpisali su danas u Koprivnici godišnji sporazum o tehničkoj pomoći i suradnji, objavili su iz Podravke.

Suradnja se temelji, kako su pojasnili u Podravki, na jačanju proizvodnih sposobnosti Podravkinih kooperanata, a s ciljem povećanja kvalitete i vrijednosti proizvoda i usluga, smanjivanja uvoza hrane u Hrvatsku i stvaranja novih kanala prodaje.

DAI će pružiti tehničku pomoć Podravkinim kooperantima na području programa povrća, gastro i mesnog programa.

Stručno tehnička pomoć od strane DAI-a na projektu programa povrća odnosi se na izradu, provođenje i kontrolu pilot projekta navodnjavanja u pojedinim županijama, izradu različitih modela navodnjavanja prema tehnologijama proizvodnje za pojedine kulture, kao i na stručnu edukaciju proizvođača o korištenju novih tehnologija.

U gastro programu pak organizirat će se stručna putovanja u tvrtke slične djelatnosti, povezivanje s međunarodnom tvrtkom slične djelatnosti kao i njezinim stručnjacima s ciljem razmjene iskustava.

U programu mesa predviđeno je pružanje pomoći u unapređenju proizvodnje i vođenja svinjogojske farme s ciljem povećanja konkurentnosti kroz smanjivanje troškova, izradi skladišnih kapaciteta i sušenja žitarica i uljarica, kao i pomoć pri izradi plana razvoja.

Sporazum su potpisali Željko Đurđina, zamjenik predsjednika Uprave Podravke i Joe L. Welsh, voditelj predstavništva Development Alternatives Inc u Hrvatskoj, a kao svjedok Sporazum je potpisao i William Jeffers, direktor misije USAID Croatia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙