FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren sajam GAST 2005. u Splitu

SPLIT, 2. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodni, jubilarni 10. po redusajam GAST 2005., koji obuhvaća sajmove prehrane, pića i ugostiteljskeopreme, danas je svečano otvoren na Žnjanu u Splitu, uz sudjelovanjerekordnog broja od preko 600 izlagača iz desetak zemalja.
SPLIT, 2. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodni, jubilarni 10. po redu sajam GAST 2005., koji obuhvaća sajmove prehrane, pića i ugostiteljske opreme, danas je svečano otvoren na Žnjanu u Splitu, uz sudjelovanje rekordnog broja od preko 600 izlagača iz desetak zemalja.

Na oko 13.000 metara četvornih na sajmu GAST, koji se održava do 6. ožujka, uz hrvatske tvrtke predstavljaju se proizvođači iz BiH, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Italije, Austrije, Španjolske, Mađarske i Slovačke.

Taj je sajam značajno mjesto susreta gospodarstvenika iz djelatnosti prehrane, proizvodnje pića i ugostiteljske opreme koji koriste GAST za logističku pripremu nadolazeće turističke sezone, istaknuto je na svečanosti otvaranja.

Sajam je otvorio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju Ante Babić koji je kazao kako ova regija ima velike razvojne potencijale.

Svi govornici na otvaranju sajma ponovo su upozorili na problem nepostojanja izgrađenog sajamskog prostora u Splitu.

Predsjednica HGK Županijske komore Split Jadranka Radovanić posebno je istaknula kako se nada da će iduće godine situacija biti značajno drukčija.

Ovako veliki interes izlagača pokazuje kako grad zaista mora imati sajamski prostor, ali i smještajne kapacitete u hotelima. Ove godine trebali smo u okviru sajma organizirati gospodarski forum i partneri su trebali biti gospodarstvenici iz Italije. No, morali smo odustati, zbog nedostatka hotelskog smještaja, što se više zaista ne bi smjelo događati, kazala je Radovanić.

U okviru Sajma GAST održat će se još čitav niz zanimljivih manifestacija, uz vino ocjenjivat će se i maslinovo ulje, a održat će se tradicionalno natjecanje barmena, kuhara i slastičara.

(Hina) xmerc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙