FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akajev tvrdi da je jedini legitimni predsjednik Kirgistana

MOSKVA, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP ) - Svrgnuti kirgistanskipredsjednik Askar Akajev, koji se sklonio u Rusiji, pristao je uutorak razgovarati s članovima kirgistanskog parlamenta o izborunjegova nasljednika, ali je odbio odreći se svojeg legitimitetaizjavivši kako ne vidi "nikakva razloga" za podnošenjem ostavke.
MOSKVA, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP ) - Svrgnuti kirgistanski predsjednik Askar Akajev, koji se sklonio u Rusiji, pristao je u utorak razgovarati s članovima kirgistanskog parlamenta o izboru njegova nasljednika, ali je odbio odreći se svojeg legitimiteta izjavivši kako ne vidi "nikakva razloga" za podnošenjem ostavke.

"Ja sam jedini legitimni predsjednik kojega je izabrao narod. Moj mandat istječe 30. listopada 2005. i ne namjeravam se odreći svojih obveza. Ne vidim nikakva razloga za podnošenje ostavke", rekao je Akajev u intervjuu za moskovski radio Echo.

Također je kazao kako je "spreman na dijalog" te je istaknuo kako je "jedina legitimna vlast" u zemlji novi parlament i njegov novi predsjednik Omurbek Tekebajev. "Razgovarati mogu samo s Tekebajevim, jer je on jedini legitimni čelnik" u zemlji, kazao je.

U intervjuu za ruski list Rosijskaja Gazeta, koji će se u prodaji pojaviti u srijedu, Akajev je ocijenio da je demokracija u Kirgistanu u opasnosti nakon "protuzakonitog preuzimanja vlasti". Također je kazao kako bi njegovi pregovori s članovima parlamenta trebali omogućiti da se "pitanje izbora novog predsjednika riješi na zakonit i ustavan način".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙