FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akajev poslao e-mail: Nisam podnio ostavku

MOSKVA, 25. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Svrgnuti kirgistanskipredsjednik Askar Akajev u petak je e-mailom poručio da je samoprivremeno napustio zemlju te da nije podnio ostavku, optuživši oporbuza vojni udar, prenosi mediji.
MOSKVA, 25. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Svrgnuti kirgistanski predsjednik Askar Akajev u petak je e-mailom poručio da je samo privremeno napustio zemlju te da nije podnio ostavku, optuživši oporbu za vojni udar, prenosi mediji.

"U zemlji se dogodio protuustavni vojni udar. Skupina neodgovornih avantuirsta i urotnika silom je preuzela vlast", kaže se u priopćenju što ga je Akajev elektronskom poštom poslao na adresu kirgistanske novinske agencije Kabar.

Akajev je u četvrtak, nakon što je prema zgradi vlade u glavnome gradu Biškeku krenulo više tisuća simpatizera oporbe, pobjegao iz glavnoga grada Kirgistana. U priopćenju poslanom e-mailom među ostalim se kaže: "U nastalim okolnostima odlučio sam trenutačno napustiti zemlju kako bi izbjegao krvoproliće. No, pokušaj da mi se oduzmu predsjedničke dužnosti neustavnim načinima predstavljaju kriminalno djelo. Moj sadašnji boravak izvan zemlje je privremen."

Ne zna se pouzdano gdje se Akajev nalazi, no neke su agencije izvijestile da je pobjegao u susjedni Kazahstan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙