FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović optužio međunarodnu zajednicu

MOSTAR, 23. ožujka 2005. (Hina) - Član Predsjedništva BiH Dragan Čovićoptužio je dio međunarodne zajednice da želi u BiH izazvati dugoročnukrizu što bi za desetak godina moglo dovesti do ponovnih sukoba, te dato nema ništa zajedničko s težnjama Bosne i Hercegovine zaeuroatlantskim integracijama.
MOSTAR, 23. ožujka 2005. (Hina) - Član Predsjedništva BiH Dragan Čović optužio je dio međunarodne zajednice da želi u BiH izazvati dugoročnu krizu što bi za desetak godina moglo dovesti do ponovnih sukoba, te da to nema ništa zajedničko s težnjama Bosne i Hercegovine za euroatlantskim integracijama.

Čović je to izjavio u srijedu za Radio Herceg Bosne, samo nekoliko sati nakon što je objavio da neće podnijeti ostavku na dužnost člana Predsjedništva BiH unatoč zahtjevima međunarodne zajednice da to učini zbog optužnice koja ga tereti za zloporabu položaja, odnosno pomaganje utaje poreza Mesnoj industriji "Lijanovići" u vrijeme dok je bio federalni ministar financija.

Čović veli da je trenutak podizanja optužnice protiv njega pažljivo odabran uoči skorašnjih pregovora o preustroju države BiH.

"Ovo (optužnica) je pokušaj destabiliziranja hrvatskog vodstva u BiH kako bi ga se na neki način onemogućilo za normalno uključivanje u te pregovore", dodao je Čović.

Za pokušaje da ga se makne iz Predsjedništva BiH Čović je rekao da su "grubo kršenje Ustava BiH".

"Međunarodni predstavnici nemaju nijednog zakonskog okvira da bi poduzeli bilo kakve mjere i povukli bilo kakav potez protiv mene", kazao je Čović aludirajući na nagađanja da bi ga međunarodna zajednica mogla opozvati s dužnosti člana Predsjedništva BiH nakon što je on odbio podnijeti ostavku na tu dužnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙