FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović: odluka o smjeni protuustavna

SARAJEVO,29. ožujka 2005.(Hina) - Dragan Čović, kojega je s dužnostihrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u utorak smijeniovisoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown, drži da je ta odlukaprotuzakonita i protuustavna no nije naznačio hoće li odbiti poštivatitu mjeru.
SARAJEVO,29. ožujka 2005.(Hina) - Dragan Čović, kojega je s dužnosti hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u utorak smijenio visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown, drži da je ta odluka protuzakonita i protuustavna no nije naznačio hoće li odbiti poštivati tu mjeru.

"Oni koji su donijeli tu odluku i montirali ovaj proces završit će svoju misiju a na nama ostaje obveza graditi zemlju po mjeri svih konstitutivnih naroda i građana", stoji u Čovićevoj pisanoj izjavi koja je medijima dostavljena iz Predsjedništva BiH nakon što je Ashdown objavio odluku o smjeni.

Čović je također izrazio uvjerenost da će odluka o njegovoj smjeni biti zadnja takve vrste koja je donesena "protivno Ustavu i zakonima BiH".

Na posljednjoj konferenciji za novinstvo što ju je održao kao član Predsjedništva BiH, Čović je prošlog tjedna odbacio mogućnost da sam podnese ostavku ali je istaknuo kako će poštivati mjere međunarodne zajednice "ma kakve one bile".

Odlukom Paddyja Ashdowna, Čoviću je unatoč opozivu iz državnog vrha dopušten daljnji politički angažman unutar Hrvatske demokratske zajednice BiH dok njegov eventualni povratak na neku od dužnosti u izvršnim tijelima vlasti ovisi o ishodu sudskog postupka koji ga očekuje zbog sumnje da je povezan s protuzakonitim poslovanjem tvrtke "Lijanovići" iz Širokog Brijega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙