FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljsko izaslanstvo u posjetu hrvatskom saboru

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Izaslanstvo poljsko-hrvatske skupineprijateljstva Parlamenta Republike Poljske predvođeno senatorom JerzyPieniazekom, predsjednikom skupine, boravi u uzvratnom posjetuHrvatskom saboru na poziv potpredsjednika Sabora i predsjednikaHrvatsko-poljske skupine prijateljstva Mate Arlovića, priopćio jesaborski Ured za odnose s javnošću.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Izaslanstvo poljsko-hrvatske skupine prijateljstva Parlamenta Republike Poljske predvođeno senatorom Jerzy Pieniazekom, predsjednikom skupine, boravi u uzvratnom posjetu Hrvatskom saboru na poziv potpredsjednika Sabora i predsjednika Hrvatsko-poljske skupine prijateljstva Mate Arlovića, priopćio je saborski Ured za odnose s javnošću.

Izaslanstvo je vodilo razgovore s predstavnicima parlamentarnih klubova, članovima saborskog Odbora za međuparlamentarnu suradnju, Odbora za vanjsku politiku i Odbora za europske integracije.

Jerzy Pieniazek izjavio je tijekom razgovora, prije odluke Vijeća EU, da je Hrvatska po mišljenju Poljske ispunila apsolutno sve uvjete za otvaranje pregovora EU-om, navodi se u priopćenju.

"Poljska je ostvarila svoja dva strateška cilja, ulazak u NATO i EU, a danas su najveće promjene vidljive u sektoru javnih financija, industrijskoj proizvodnji i poljoprivredi", rekao je Pieniazek i uputio poziv hrvatskim poljoprivrednicima da sastave izaslanstvo i posjete Poljsku kako bi se upoznali na licu mjesta sa stanjem u poljskoj poljoprivredi i koristi od ulaska u EU.

Potpredsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Tonči Tadić smatra da Hrvatska i Poljska trebaju izmjenjivati svoja iskustva i na području zaštite mora, te je izrazio stav da će se uključivanjem Hrvatske u EU povećati suradnja između zemalja koje su na krajevima naftnih koridora koji povezuju Jadran i Baltik. U razgovorima je konstatirano da nedostaju brzi putovi za razmjenu dobara, te da čim skorije treba pristupiti izgradnji željezničkih putova, kao prioritetnog cilja za razvoj gospodarske suradnje, stoji u priopćenju.

U ime Odbora za vanjsku politiku i Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora, Mario Zubović zahvalio je Poljskoj na podršci i pozitivnom vrednovanju napora koje Hrvatska ulaže na putu u EU članstvo, kao i na prijenosu poljskih iskustava iz pregovaračkog procesa, što je za Hrvatsku dragocjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙