FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo pokrajine Furlanije-Julije u Križevcima

KRIŽEVCI, 22. ožujka 2005. (Hina) - U Križevcima je danas boraviloizaslanstvo talijanske pokrajine Furlanije-Julije koje je predvodioFranco Iacop, ministar međunarodnih odnosa, pokrajinske i lokalnesamouprave u regionalnoj vladi.
KRIŽEVCI, 22. ožujka 2005. (Hina) - U Križevcima je danas boravilo izaslanstvo talijanske pokrajine Furlanije-Julije koje je predvodio Franco Iacop, ministar međunarodnih odnosa, pokrajinske i lokalne samouprave u regionalnoj vladi.

U razgovoru s križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom i koprivničko-križevačkim županom Josipom Friščićem izražena je obostrana želja za uspostavom čvršće suradnje dviju regija. Po riječima Franca Iacopa pokrajina Furlanija-Julija, koja čvrsto podupire ulazak Hrvatske u Europsku uniju, osobito je zainteresirana za osnivanje mješovitih tvrtaka i promicanje programa i projekata s kojima se može računati na predpristupne fondove Europske unije.

Ta talijanska pokrajina sudjeluje u obnovi Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, o čemu je izaslanstvo iz Trsta jučer u Vukovaru razgovaralo i s hrvatskim ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem.

Furlanija-Julija sudjeluje i u izvedbi zajedničkih projekata u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, pa se ta iskustva mogu primijeniti i u Koprivničko-križevačkoj županiji, posebno u drvoprerađivačkoj i poljoprivredno-prehrambenoj industriji, izjavio je danas u Križevcima Franco Iacop iz vlade talijanske pokrajine Furlanije-Julije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙