FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donji Miholjac: Mirni prosvjed seljačkog saveza

DONJI MIHOLJAC,7. ožujka 2005.(Hina) - Članovi Hrvatskog seljačkogsaveza (HSS) danas u središtu Donjeg Miholjca održavaju mirni prosvjedu znak potpore izaslanstvu te udruge koje danas, zajedno spredstavnicima drugih seljačkih udruga, prima predsjednik Vlade IvoSanader.
DONJI MIHOLJAC,7. ožujka 2005.(Hina) - Članovi Hrvatskog seljačkog saveza (HSS) danas u središtu Donjeg Miholjca održavaju mirni prosvjed u znak potpore izaslanstvu te udruge koje danas, zajedno s predstavnicima drugih seljačkih udruga, prima predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Hrvatski seljački savez prošloga je tjedna najavio kako će mirne prosvjede održati na po jednom mjestu u 10 hrvatskih županija, te da zadržava pravo naknadnog poduzimanja radikalnijih mjera, poput blokada prometnica ako bi ishod današnjih razgovora u Zagrebu bio nezadovoljavajući.

Predsjednik podžupanijske organizacije HSS-a u Donjem Miholjcu Zvonimir Volimac izjavio je da se oko stotinu članova udruge okupilo oko 11 sati u Donjem Miholjcu kako bi izrazili potporu svom pregovaračkom timu te još jednom podsjetili na zahtjeve koje je ta udruga seljaka poslala Vladi za poboljšanje stanja u poljoprivredi.

Hrvatski seljački savez od Vlade uz ostalo traži isplatu poticaja u punom iznosu, u skladu s postojećim zakonskim propisima i rokovima te provedbu Zakona o poljoprivrednom zemljištu i prodaju zemlje seljacima. Jedan je od zahtjeva i zaustavljanje uvoza poljoprivrednih proizvoda.

Volimac je podsjetio kako je riječ o mirnom prosvjedu u znak dobre volje nakon što je premijer Ivo Sanader pristao primiti na razgovor izaslanstvo udruge te da članstvo HSS-a očekuje rezultate razgovora u Zagrebu kako bi se moglo odlučiti o daljnjim potezima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙