FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bin Laden se još skriva između Pakistana i Afganistana

KABUL, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Osama bin Laden i mula Omarmogli bi se i dalje skrivati u područjima između Afganistana iPakistana, gdje agenti Al-Qaide i dalje podržavaju talibane, ocijenioje u utorak prvi čovjek američke vojske u Afganistanu.
KABUL, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Osama bin Laden i mula Omar mogli bi se i dalje skrivati u područjima između Afganistana i Pakistana, gdje agenti Al-Qaide i dalje podržavaju talibane, ocijenio je u utorak prvi čovjek američke vojske u Afganistanu.

"Polazimo od pretpostavke da se i dalje nalaze u regiji", rekao je general David Barno, zapovjednik američke vojske i koalicije u Afganistanu o šefu mreže al-Qaide i duhovnom šefu bivšeg režima talibana.

"Radimo s našim obavještajnim službama kako bi to pokušali potvrditi", dodao je američki general.

"Nismo ih vidjeli i nemamo preciznih informacija o mjestu gdje se nalaze. Ništa nismo vidjeli što bi nas uputilo na precizne informacije o stanju Osame bin Ladena", precizirao je.

"Potraga se nastavlja i velik broj ljudi radi svakodnevno na tome", naglasio je.

General Barno je također kazao kako prema američkim procjenama u afganistanskim pokrajinama još ima izeđu 10 i 20 tisuća pripadnika ilegalnih paravojski koje treba razoružati.

"Nakon prve faze razoružanja, počeli smo se zanimati za naoružane ilegalne skupine, neformalne milicije koje se nalaze u više afganistanskih zona i umiješane su u trgovinu drogom i druge ilegalne aktivnosti", rekao je Barno dodavši kako se njihov broj smanjio i sada se procjenjuje da ih je između 10 i 20 tisuća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙