FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNHCR u Afganistan vraća 400.000 izbjeglica iz Pakistana

KABUL, 6. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Visoko povjereništvo UN-a zaizbjeglice (UNHCR) planira ove godine u Afganistan vratiti oko 400.000izbjeglica koje su utočište pronašle u Pakistanu, što je nešto višenego prethodne godine, objavio je u nedjelju UNHCR.
KABUL, 6. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Visoko povjereništvo UN-a za izbjeglice (UNHCR) planira ove godine u Afganistan vratiti oko 400.000 izbjeglica koje su utočište pronašle u Pakistanu, što je nešto više nego prethodne godine, objavio je u nedjelju UNHCR.

Ti će ljudi od UNHCR-a dobiti naknadu za put u iznosu od tri do 34 američka dolara, ovisno o odredištu u Afganistanu, kao i pomoć od 12 dolara kako bi im se olakšali prvi dani u domovini, rekao je glasnogovornik UNHCR-a u Kabulu Tim Irwin najavljujući nastavak operacije nakon zimske stanke.

UNHCR provodi i program povratka afganistanskih izbjeglica iz Irana. Ove godine iz te bi se zemlje trebalo vratiti 300.000 afganistanskih izbjeglica, rekao je.

Prema njegovim riječima, u Afganistan se od 2002., uz pomoć UNHCR-a, vratilo više od tri milijuna ljudi, što je najveća takva operacija UNHCR-a u povijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙