FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski muslimani proglasili fetvu protiv Bina Ladena

MADRID, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Islamsko vijeće Španjolske kojezastupa muslimane u toj zemlji donijelo je u četvrtak fetvu kojom se"iz islama izopćuje" Osama bin Laden, vođa terorističke mrežeal-Qaide.
MADRID, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Islamsko vijeće Španjolske koje zastupa muslimane u toj zemlji donijelo je u četvrtak fetvu kojom se "iz islama izopćuje" Osama bin Laden, vođa terorističke mreže al-Qaide.

Fetva, koja ima pet stranica i objavljena je uoči prve obljetnice terorističkih napada u Madridu u kojima je smrtno stradala 191 osoba, izopćuje "iz islama Bina Ladena, al-Qaidu i sve one koji žele opravdati terorizam pozivajući se na Kuran".

"Teroristička djela" Bina Ladena i al-Qaide "bezuvjetno su zabranjeni i islam ih odlučno osuđuje", dodaje se u tekstu fetve.

Budući da zagovaraju "opravdanost terorizma", Bin Laden i al-Qaida "ne trebaju se smatrati muslimanima niti se s njima treba postupati kao s takvima", piše u proglasu u kojem se traži da se prestane rabiti riječ "islam i islamist u svezi s tim zločincima".

Islamsko vijeće Španjolske pozvalo je imame koji obnašaju službu u toj zemlji da osude terorizam u svojim propovijedima petkom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙