FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamabad izgubio trag Bin-Ladenu prije 8 do 10 mjeseci

ISLAMABAD, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Pakistanske obavještajneslužbe izgubile su trag Osami Bin Ladenu prije otprilike osam do desetmjeseci, rekao je u intervjuu za BBC pakistanski predsjednik PervezMusharraf.
ISLAMABAD, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Pakistanske obavještajne službe izgubile su trag Osami Bin Ladenu prije otprilike osam do deset mjeseci, rekao je u intervjuu za BBC pakistanski predsjednik Pervez Musharraf.

"Ispitujući zatvorenike, odnosno uhićene članove Al-Qaide i zahvaljujući tehničkim sredstvima, u jednom smo trenutku bili vrlo blizu saznanju gdje se skriva Bin Laden", rekao je Musharraf te dodao da je to bilo "prije otprilike osam do deset mjeseci".

Pripadnici pakistanske obavještajne službe vjerovali su da su locirali šefa Al-Qaide na granici između njihove zemlje i Afganistana u području u kojemu je od listopada 2003. pakistanska vojska provela nekoliko akcija potrage za članovima Al-Qaide. No, po završetku tih akcija vođenih na području dugom 500 km uz afganistansku granicu, vojnici su izgubili svaki trag Bin Ladenu, rekao je general.

No istaknuo je kako je uvjeren da je prošli tjedan u akcijama pakistanske vojske ubijen jedan od najtraženijih Pakistanaca, mladi islamistički militant povezan s Al-Qaidom Abdullah Mahsud, u području Nord-Waziristana. Informacija o njegovoj pogibiji još nije službeno potvrđena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙