FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zrilić: HSLS ne može prihvatiti usporedbu generala Gotovine i terorista Bin Ladena

GOSPIĆ, 14. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilićizjavio je danas u Gospiću da je "HSLS od svog utemeljenja uvijek bioza čvrstu zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa i temeljenihopredjeljenja hrvatske suverenosti i neovisnosti - te stoga ne možeprihvatiti bilo kakve usporedbe hrvatskog viteza i osloboditeljagenerala Ante Gotovine sa svjetskim teroristom Bin Ladenom".
GOSPIĆ, 14. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić izjavio je danas u Gospiću da je "HSLS od svog utemeljenja uvijek bio za čvrstu zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa i temeljenih opredjeljenja hrvatske suverenosti i neovisnosti - te stoga ne može prihvatiti bilo kakve usporedbe hrvatskog viteza i osloboditelja generala Ante Gotovine sa svjetskim teroristom Bin Ladenom".

Nedavni naslov jednog dnevnog lista da je Ante Gotovina hrvatski Bin Laden, Zrilić je na konferenciji za novinstvo vijeća HSLS Ličko-senjske županije ocijenio "neprihvatljivim i skandaloznim".

"Izjava kojom se heroj i osloboditelj hrvatske države, general Ante Gotovina, uspoređuje sa svjetskim teroristom je ponižavajuća za Hrvatsku i Hrvatsku vojsku - to nitko nema pravo raditi pa ni predsjednik Stjepan Mesić", kazao je potpredsjednik HSLS-a Zrilić, koji je ujedno i predsjednik Zadarskog vijeća HSLS-a.

Naglasio je i kako "ne možemo osporavati da je Gotovina optuženik Haaškog suda, to je činjenica, ali", kako je dodao, "optuženik je jedno, a svjetski poznati terorist koji ubija ljude, djecu i postavlja bombe je drugo - takva je usporedba nedopustiva".

Stanko Zrlilić podsjetio je da je Republika Hrvatska vodila oslobodilački i obrambeni rat od srpske agresije.

"Sigurno je da u svakom ratu ima zločina i stvari koje nisu primjerene, ali za zločine postoje pojedinci koji su to napravili. To su bili izolirani slučajevi i nema nikakve teorije da je hrvaska država, na čelu sa Franjom Tuđmanom, vodila bilo kakav zločinački pothvat niti da je u takvom nečem sudjelovao general Ante Gotovina", rekao je Zrilić.

Dopredsjednik HSLS-a također je naglasio kako je "opće poznato da nema niti jednog argumenta i dokumenta da je general Gotovina naredio zločin, da ga je počinio ili da ga je skrio".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙