FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina planira postupnu reformu valutnog tečaja

PEKING, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kina će postupno reformiratisvoj režim valutnog tečaja u trenutku kad to sama bude odlučila, pričemu ne planira jednostavno aprecirati juan, izjavio je guvernerkineske središnje banke Zhou Xiaochuan.
PEKING, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kina će postupno reformirati svoj režim valutnog tečaja u trenutku kad to sama bude odlučila, pri čemu ne planira jednostavno aprecirati juan, izjavio je guverner kineske središnje banke Zhou Xiaochuan.

Njegove izjave najnoviji su signal Pekinga da neće žuriti s reformom sustava fiksnog valutnog tečaja, unatoč pritužbama SAD-a i drugih zapadnih država da to kineski izvoz čini nepošteno jeftinim.

Guverner kineske središnje banke kazao je da će reforma tečaja juana biti objavljena kad to bude prikladno. "Provest ćemo reforme tečaja juana na aktivan, umjeren, planiran i postupan način", rekao je u intervjuu za web stranice dnevnog lista People Daily.

Kazao je da Kina razmatra regionalne te globalne učinke te reforme koja neće ciljati samo na prilagodbu tečaja, koji trenutno iznosi 8,28 juana za dolar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙