FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA: od 1. ožujka niže kamate na kredite građana

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) će od 1.ožujka ove godine sniziti kamatne stope na stambene i kredite zamotorna vozila, dok se potrošački krediti uvode u standardnu ponudu,objavili su danas iz ZABA-e.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) će od 1. ožujka ove godine sniziti kamatne stope na stambene i kredite za motorna vozila, dok se potrošački krediti uvode u standardnu ponudu, objavili su danas iz ZABA-e.

Na različite vrste stambenih kredita vezanih uz euro, kamata je snižena od 0,3 do 0,7 postotnih poena, a niža kamata odnosi se i na nove i na već odobrene kredite.

Primjerice, stambeni kredit za mlade 'Dom do 35' imat će kamatnu stopu od 6,5 posto, a u standardnoj ponudi kamata na stambene kredite neće više varirati ovisno o visini depozita, već će biti jedinstvenih 6,8 posto.

Također, ZABA u redovnu ponudu uvodi i stambene kredite s valutnom klauzulom u švicarskim francima s kamatom od 5,5 posto.

Krediti za motorna vozila s valutnom klauzulom u eurima, pak, imat će kamatu nižu za 0,99 do 1,20 postotnih poena, pa će se u standardnoj ponudi ovi krediti nuditi s kamatom od 7,5 posto.

Zagrebačka će banka nuditi i kredite s valutnom klauzulom u švicarskim francima za kupnju motornih vozila sa 5,8 posto kamate.

U standardnu ponudu ZABA uvodi i potrošačke kredite, neovisno o sporazumu s trgovcem, a isplata kredita bit će moguća na temelju predračuna bilo koje pravne osobe u maloprodaji.

Kunski potrošački krediti nudit će se u iznosu od 3.500 do 50.000 kuna, na otplatu od 13 do 24 mjeseca, uz kamatu od 8 posto, a krediti uz valutnu klauzulu u iznosu od 500 do 15.000 eura, od 13 do 84 mjeseca, uz kamatu od 9 posto godišnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙