FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: Tajvan krivo tumači novi zakon

PEKING, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kina je u utorak optužilaTajvan da namjerno krivo tumači antisecesionistički zakon koji suusvojili kineski parlamentarci i kojim se odobrava uporaba sile akoTajvan proglasi neovisnost.
PEKING, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kina je u utorak optužila Tajvan da namjerno krivo tumači antisecesionistički zakon koji su usvojili kineski parlamentarci i kojim se odobrava uporaba sile ako Tajvan proglasi neovisnost.

Tajvansko vijeće za odnose s Kinom novi je zakon nazvalo otvorenim pozivom na invaziju Tajvana, te ocijenilo kako je Peking time jednostrano promijenio dosadašnje stanje u Tajvanskom tjesnacu.

"Priopćenje (tajvanskog) vijeća maliciozno iskrivljuje tumačenje ovoga zakona", rekao je glasnogovornik kineskog Ureda za pitanja Tajvana. On je ocijenio je da se tim zakonom samo nastoji očuvati mir i stabilnost u Tajvanskom tjesnacu te obuzdati separatističke snage.

Svekineski narodni kongres usvojio je u ponedjeljak zakon kojim se stvara pravna osnova za uporabu sile ukoliko Tajvan krene prema formalnoj neovisnosti

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙