FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lawrence Butler preuzima dužnost Ashdownova zamjenika

SARAJEVO,27. ožujka 2005.(Hina) - Američki diplomat Lawrence Butlerpreuzet će narednog tjedna dužnost prvog zamjenika Visokogpredstavnika za Bosnu i Hercegovinu, objavio je u nedjelju UredVisokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.
SARAJEVO,27. ožujka 2005.(Hina) - Američki diplomat Lawrence Butler preuzet će narednog tjedna dužnost prvog zamjenika Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, objavio je u nedjelju Ured Visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.

U priopćenju se navodi kako veleposlanik Butler ima veliko političko iskustvo koje je stekao radeći godinama na području jugoistočne Europe.

Prije dolaska u BiH Butler je bio američki veleposlanik u Makedoniji a na dužnosti u Skoplju bio je od travnja 2002. godine.

Prije toga bio je u američkim diplomatskim misijama u Sofiji i u Beogradu gdje je radio na pregovorima koji su doveli do potpisivanja Daytonskog sporazuma. 1993. godine Butler je bio u misiji OESS-a na Kosovu.

Lawrence Butler pofesionalni je diplomat koji je u State Department stupio 1976. godine. Od 1997. do 1999. godine bio je direktor za europske poslove u Vijeću za nacionalnu sigurnost Bijele kuće. U tom svojstvu sudjelovao i u pregovorima o mirovnom sporazumu za Sjevernu Irsku 1998.godine.

Butler će na poziciji prvog zamjenika Visokog predstavnika zamijeniti Donalda Haysa koji je ranije ovog mjeseca otišao z BiH nakon gotovo tri godine na ovoj diplomatskoj dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙