FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: I dalje na snazi pojačane mjere sigurnosti

MOSTAR/SARAJEVO, 17. ožujka 2005. (Hina) - Zgrada središnjeg Uredavisokog predstavnika za BiH OHR u Sarajevu i diplomatsko-konzularnapredstavništva u glavnom gradu BiH i u četvrtak su pod pojačanimmjerama osiguranja, uvedenim dan ranije, potvrdio je u izjavi za Hinuglasnogovornik bosanskohercegovačke Državne agencije za istraživanje idokumentaciju (SIPA) Admir Katica.
MOSTAR/SARAJEVO, 17. ožujka 2005. (Hina) - Zgrada središnjeg Ureda visokog predstavnika za BiH OHR u Sarajevu i diplomatsko-konzularna predstavništva u glavnom gradu BiH i u četvrtak su pod pojačanim mjerama osiguranja, uvedenim dan ranije, potvrdio je u izjavi za Hinu glasnogovornik bosanskohercegovačke Državne agencije za istraživanje i dokumentaciju (SIPA) Admir Katica.

Pojačane sigurnosne mjere oko tih objekata poduzete su nakon "sigurnosne prijetnje" u utorak navečer središnjem uredu visokog predstavnika, zbog čega je svo osoblje tog Ureda bilo evakuirano. Katica je rekao kako se intenzivno traga za osobama koje su uputile ovu prijetnju sarajevskom Uredu Visokog međunarodnog predstavnika.

Sarajevski "Dnevni avaz", pozivajući se na dobro obaviještene izvore, u četvrtak je objavio kako je zgrada Ureda OHR u Sarajevu u utorak evakuirana nakon primljene dojave da će "kamion pun eksploziva udariti u ovaj objekt". Katica nije mogao ni potvrditi ni opovrgnuti ove medijske navode.

U Veleposlanstvu Velike Britanije u Sarajevu u četvrtak su potvrdili da je ponovno otvoren Odjel za vize u ovom veleposlanstvu koji je dan ranije bio zatvoren nakon sigurnosnih prijetnji sarajevskom Uredu OHR. Uposlenici sarajevskog OHR-a u četvrtak su, kao i u srijedu, redovito na svojim radnim mjestima, doznaje se u Službi za informiranje OHR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙