FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: počinje odlučujući predizborni tjedan

RIM, 28. ožujka 2005. (Hina) - Danas započinje odlučujući predizbornitjedan za ragionalne izbore koji će se u Italiji održati 3. i 4.travnja i koji bi mogli izmijeniti talijansku političku sliku.
RIM, 28. ožujka 2005. (Hina) - Danas započinje odlučujući predizborni tjedan za ragionalne izbore koji će se u Italiji održati 3. i 4. travnja i koji bi mogli izmijeniti talijansku političku sliku.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je prije mjesec dana izjavio kako neće ulaziti u predizbornu kampanju pošto je riječ o regionalnim izborima, sada je najavio da će biti u Rimu na zaključnom predizbornom nastupu dosadašnjeg predsjednika regije Lazio, Francesca Soracea, člana Nacionalnog saveza iz koalicije desnog centra.

Berlusconi je rekao kako ovi izbori imaju određenu političku ocjenu, premda se ona ne bi trebala odnositi na sudbinu vlade, te da želi pomoći Storaceu koji je "napadan s ljevice bez presedana".

Na birališta u 14 od 20 regija pozvano je više od 41,6 milijuna Talijana, koji će birati nove regionalne guvernere, regionalna vijeća i novu upravu u 368 općina. Tonovi u predizbornoj kampanji su toliko porasli da je predsjednik Zastupničkog doma, Pier Ferdinando Casini, pozvao na smirivanje u političkom sučeljavanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙