FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Izborno povjerenstvo zabranilo Alessandri Mussolini kandidiranje na izborima

RIM , 12. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Talijansko Izbornopovjerenstvo zabranilo je Alessandri Mussolini, unuci fašističkogdiktatora Benita, da se kandidira na predstojećim lokalnim izborima,objasnivši kako je falsificirala određeni broj potpisa potrebnih zakandidiranje.
RIM , 12. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Talijansko Izborno povjerenstvo zabranilo je Alessandri Mussolini, unuci fašističkog diktatora Benita, da se kandidira na predstojećim lokalnim izborima, objasnivši kako je falsificirala određeni broj potpisa potrebnih za kandidiranje.

Predsjednica ekstremno desnog Pokreta socijalne alternative, namjeravala se kandidirati za predsjedništvo pokrajine Lazio čiji je glavni grad Rim, jedne od 14 talijanskih pokrajina u kojima će se 3. i 4. travnja održati lokalni izbori.

Izborno povjerenstvo procijenilo je da je 871 potpis potpore Alessandri Mussolini lažiran.

"Ovo je atak na demokraciju. Ako će isključiti Socijalnu alternativu onda to moraju učiniti i sa svim drugim strankama, jer su i njihovi potpisi lažirani", rekla je za Reuters Mussolini. Stranku je osnovala 2003., a ranije je radila kao model te je pokušala ostvariti glumačku karijeru. Često u javnosti brani reputaciju svojeg djeda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙