FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alessandra Mussolini najavila štrajk glađu

RIM, 13. ožujka 2005. (Hina/AR) - Unuka bivšeg fašističkog diktatoraBenita Mussolinija, Alessandra Mussolini, najavila je u nedjeljunavečer da će stupiti u štrajk glađu u znak prosvjeda protiv odlukerimskog suda o isključivanju njezine stranke, Socijalne alternative, spopisa stranaka za regionalne izbore u regiji Lazio koji će se održati3. i 4. travnja.
RIM, 13. ožujka 2005. (Hina/AR) - Unuka bivšeg fašističkog diktatora Benita Mussolinija, Alessandra Mussolini, najavila je u nedjelju navečer da će stupiti u štrajk glađu u znak prosvjeda protiv odluke rimskog suda o isključivanju njezine stranke, Socijalne alternative, s popisa stranaka za regionalne izbore u regiji Lazio koji će se održati 3. i 4. travnja.

Duceova unuka će se na odluku rimskog suda žaliti Upravnom teritorijalnom sudu Lazija i štrajkati glađu pred zgradom suda.

Za isključivanje svoje stranke Mussolini optužuje Francesca Storacea, sadašnjeg guvernera regije Lazio i člana Nacionalnog saveza. Alessandra Mussolini je iz Nacionalnog saveza izašla prošle godine kada je čelnik te stranke Gianfranco Fini osudio Ducea za uvođenje u Italiju rasističkih zakona.

Navodno se Storace pribojava da bi mogao izgubiti na izborima, jer bi mu Mussolinijeva unuka mogla oduzeti od 5 do 9 posto glasova i tako omogućiti pobjedu kandidata lijevog centra.

Za dobivanje prava sudjelovanja na regionalnim izborima potrebno je prikupiti 3.500 potpisa, a stranka Alessandre Mussolini prikupila je 4.300, međutim sud je ocijenio da je bilo oko 900 lažiranih potpisa. Mussolini najavljuje da će prijaviti nepravilnosti u prikupljanju potpisa i kod ostalih stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙