FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Musollini štrajka glađu

RIM, 14. ožujka 2005. (Hina/AR) - Europarlamentarka AlessandraMussolini započela je u ponedjeljak u 9 sati štrajk glađu nakon štoje Upravnom sudu regije Lazio predala žalbu na odluku rimskoga sudakojom je njezina stranka, Socijalna alternativa, isključena iz utrkena regionalnim izborima u regiji Lazio koji će se održati 3. i 4.travnja.
RIM, 14. ožujka 2005. (Hina/AR) - Europarlamentarka Alessandra Mussolini započela je u ponedjeljak u 9 sati štrajk glađu nakon što je Upravnom sudu regije Lazio predala žalbu na odluku rimskoga suda kojom je njezina stranka, Socijalna alternativa, isključena iz utrke na regionalnim izborima u regiji Lazio koji će se održati 3. i 4. travnja.

Rimski sud je isključio stranku Alessandre Mussolini, unuke bivšeg fašističkog diktatora Benita Mussolinija, ocijenivši da je oko 900 potpisa za sudjelovanje na izborima bilo lažirano.

Stranke za regionalne izbore moraju prikupiti 3.500 potpisa. Socijalna alternativa prikupila je 4.300, ali sud je lažnima ocijenio upravo toliko koliko je bilo dovoljno da izbaci stranku iz izborne utrke.

Mussolini je rekla da će ostati u štrajku sve dok se Upravni sud ne očituje o žalbi i dodala kako će biti "dan dan i noć u blizini sudske zgrade u očekivanju odluke". Duceova unuka optužuje Francesca Storacea, sadašnjeg guvernera regije Lazio i člana Nacionalnog saveza, za izbacivanje njezine stranke i najavljuje oštru bitku za "demokratska prava".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙