FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: isključenja stranaka sa lokalnih izbora

RIM, 19. ožujka 2005. (Hina) - Stranka Socijalna alternativatalijanske europarlamentarke Alessandre Mussolini isključena je danass regionalnih izbora zbog lažnih potpisa prilikom kandidiranja strankei u regiji Lombardiji, nakon što je Upravni sud regije Lazio jučerpotvrdio isključenje u toj regiji glavnoga grada Rima.
RIM, 19. ožujka 2005. (Hina) - Stranka Socijalna alternativa talijanske europarlamentarke Alessandre Mussolini isključena je danas s regionalnih izbora zbog lažnih potpisa prilikom kandidiranja stranke i u regiji Lombardiji, nakon što je Upravni sud regije Lazio jučer potvrdio isključenje u toj regiji glavnoga grada Rima.

U Laziju je danas isključena i stranka Pokret socijelne ideje Pina Rautija, koja je nastala od bivše neofašističke stranke MSI kada je 1994. godine Gianfranco Fini tu stranku pretvorio u Nacionalni savez. Tako su sada dvije stranke krajnje desnice isključene iz izborne utrke u Laziju zbog lažnih potpisa, ali istraga ide dalje i u opasnosti pred isključenjem su i druge stranke. Istraga se širi i u drugim regijama pa bi do izbora 3. i 4. travnja na kojima se u 14 regija biraju predsjednici i nova regionalna vijeća mogla doći nova iznenađenja.

Unuka fašističkog diktatora Benita Mussolinija, Alessandra najavila je žalbu na isključenje Državnom vijeću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙