FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajvanska oporbena stranka u posjetu Kini

TAIPEI, 28. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izaslanstvo glavne tajvanskeoporbene stranke otputovalo je u ponedjeljak u Kinu gdje će pokušatismanjiti napetosti nastale nakon što je službeni Peking usvojioantisecesijski zakon kojim je dopušteno pribjegavanje sili u slučajuproglašavanja neovisnosti Tajvana.
TAIPEI, 28. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izaslanstvo glavne tajvanske oporbene stranke otputovalo je u ponedjeljak u Kinu gdje će pokušati smanjiti napetosti nastale nakon što je službeni Peking usvojio antisecesijski zakon kojim je dopušteno pribjegavanje sili u slučaju proglašavanja neovisnosti Tajvana.

Ovo je prvo putovanje Kuomintanga (Nacionalistička stranka) nakon što je ta stranka poražena u Pekingu 1949. godine i bila prisiljena na bijeg na Tajvan koji je tako postao "pobunjenička" pokrajina.

"Nadamo se da ćemo pomoći u stišavanju napetosti i učiniti ono što ne uspjeva tajvanskoj vladi", kazao je Chiang Pin-kung, potpredsjednik Kuomitanga.

"Također ćemo razgovarati o bilateralnim pitanjima poput otvaranja izravnih transportnih veza i jačanja zaštite tajvanskih poslovnih ljudi u Kini", rekao je Chiang koji vodi izaslanstvo od 30 ljudi.

Ovaj je posjet uvod u službeni posjet predsjednika Kuomintanga Lien Chana, smatraju analitičari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙