FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OHR: Čović treba razmotriti mogućnost ostavke

SARAJEVO,2. ožujka 2005.(Hina) - Ured Visokog predstavnika za Bosnu iHercegovinu (OHR) objavio je u srijedu, nakon što je potvrđenopodizanje optužnice protiv hrvatskog člana Predsjedništva BiH DraganaČovića, da se "od izabranih državnih dužnosnika očekuje da odstupe sdužnosti ukoliko su osumnjičeni za kaznena djela".
SARAJEVO,2. ožujka 2005.(Hina) - Ured Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR) objavio je u srijedu, nakon što je potvrđeno podizanje optužnice protiv hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, da se "od izabranih državnih dužnosnika očekuje da odstupe s dužnosti ukoliko su osumnjičeni za kaznena djela".

U regiranju OHR-a objavljenom u Sarajevu ističe se da je "podnošenje tužbe početak ozbiljnog procesa".

"Na Sudu BiH je sada da pregleda optužnicu i odluči hoće li je potvrditi. Ako optužnica bude potvrđena Čović će, bez ikakve dvojbe, željeti razmotriti što je u najboljem interesu njegove zemlje i onih koje predstavlja", navodi se u priopćenju.

OHR konstatira da je povlačenje s dužnosti ono što se očekuje od osoba s bitnim utjecajem na povjerenje građana i ugled BiH ukoliko su osumnjičeni za kaznena djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙