FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael će srušiti ilegalna naselja na Zapadnoj obali nastala od 2001. godine

JERUZALEM, 13. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izraelska vlada je odlučila unedjelju srušiti "divlja" židovska naselja nastala na Zapadnoj obaliod ožujka 2001. kada je premijer Ariel Sharon stupio na dužnost,izvijestio je državni radio.
JERUZALEM, 13. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izraelska vlada je odlučila u nedjelju srušiti "divlja" židovska naselja nastala na Zapadnoj obali od ožujka 2001. kada je premijer Ariel Sharon stupio na dužnost, izvijestio je državni radio.

Ukupno 105 židovskih naselja na Zapadnoj obali sagrađeno je ilegalno, a u nedjelju je donijeta odluka da ih se zasad ruši 24. Odluka o rušenju sukladna je obvezama koje je Sharonova vlada preuzela prema mirovnim smjernicama, odnosno posljednjem međunarodnom mirovnom planu bliskoistočnog kvarteta (SAD. Europa, UN, Rusija), naglašava radio.

Nakon što je prošlog tjedna dobila izvješće o ilegalnim naseljima, izraelska vlada je odlučila u nedjelju ustanoviti ministarsko povjerenstvo koje će proučiti načine primjene evakuacije. Isto povjerenstvo će uskoro proučiti slučaj preostalog 81 "divljeg" naselja.

"Rušenje divljih naselja je dio obveza preuzeta u skopu mirovnih smjernica koje je prihvatila vlada", rekao je Sharon na početku sjednice vlade u nedjelju.

(Hina) xtm ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙