FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon i Abas sastat će se u travnju s Bushem

JERUZALEM, 6. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer ArielSharon sastat će se s američkim predsjednikom Georgeom Bushem 12.travnja u Washingtonu, objavili su u nedjelju izraelski vladiniizvori.
JERUZALEM, 6. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon sastat će se s američkim predsjednikom Georgeom Bushem 12. travnja u Washingtonu, objavili su u nedjelju izraelski vladini izvori.

Prema priopćenju, dvojice čelnika razgovarat će o izraelskom planu povlačenja iz pojasa Gaze krajem ove godine te o mirovnom planu između Izraela i Palestinske samouprave novoga predsjednika Mahmuda Abasa.

Palestinski dužnosnici kažu da će se i Abas sastati s Bushem u travnju u Washingtonu, ali ne u isto vrijeme kad i Sharon.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice prošli je mjesec posjetila Izrael i tada je rekla da su izraelski i palestinski čelnik prihvatili poziv američkoga predsjednika da se sastanu u proljeće, a da se o točnim datumima još razgovara.

Sharon i Abas u veljači su u Egiptu održali sastanak na vrhu i objavili i službeni završetak više od četiri godine dugoga palestinskog ustanka što je počeo u rujnu 2000.

Bush je izjavio da želi pomoći dvjema stranama da ostvare tajan mir i nezavisnu palestinsku državu.

Sharon se prošli put sastao s Bushem 14. travnja 2004. godine. Tada su razgovori u Bijeloj kući završili Bushevim pozdravljanjem izraelskoga plana evakuacije svih izraelskih naselja i povlačenja snaga iz pojasa Gaze do kraja 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙