FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharonu učestale prijetnje smrću

JERUZALEM, 28. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon je u posljednja tri mjeseca od izraelske krajnje desnice primiočak 70 prijetnji smrću, izjavio je načelnik Shin Betha, izraelskeslužbe za unutarnju sigurnost, Avi Dichter.
JERUZALEM, 28. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon je u posljednja tri mjeseca od izraelske krajnje desnice primio čak 70 prijetnji smrću, izjavio je načelnik Shin Betha, izraelske službe za unutarnju sigurnost, Avi Dichter.

Dichter je na tjednoj sjednici vlade izvijestio da su među prijetnjama najčešće poruke "Sharon je gori od Arafata", "Sharon će sresti Arafata u paklu", "Vlada je objavila rat Tori i judaizmu", "Politički atentator je dobrodošao" i "Ygal Amir živi, Rabin je mrtav a Sharon će također umrijeti".

Ygal Amir je židovski ekstremist koji je 1995. ubio premijera Yitzaka Rabina.

Dichtar je kazao da vlasti još uvijek ne namjeravaju posegnuti za mjerom pritvora protiv osobe ili osoba koje stoje iza tih prijetnji. Spomenta mjera vlastima omogućuje da se osumnjičeni pritvore na šest mjeseci bez suđenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙