FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katolici obilježavaju Veliki petak

RIM, 25. ožujka 2005. (Hina/AR) - Tradicionalni Križni put u petaknavečer kod Coloseuma u Rimu, na kojemu po prvi put u 26 godinapontifikata neće sudjelovati Ivan Pavao II., pratit će 54 televizijskepostaje iz 39 zemalja.
RIM, 25. ožujka 2005. (Hina/AR) - Tradicionalni Križni put u petak navečer kod Coloseuma u Rimu, na kojemu po prvi put u 26 godina pontifikata neće sudjelovati Ivan Pavao II., pratit će 54 televizijske postaje iz 39 zemalja.

Čak 70 zemalja u nedjelju bit će izravno uključeno s Trga Svetog Petra, kada bi na Uskrs Papa trebao uputiti blagoslov Urbi et orbi.

Papa se još oporavlja od kirurškog zahvata, traheotomije, u bolnici Gemelli kojim mu je 24. veljače olakšano disanje, pa neće prisustvovati Križnom putu kod Coloseuma. No, postoji nada da će se s Coloseumom povezati putem televizije, dok će križ nositi Papin rimski vikar kardinal Camillo Ruini.

Talijanska televizija RAI prenosit će izravno, a moći će se pratiti i na mobitelima, sugestivni Križni put, za koji je ove godine tekst napisao pročelnik Kongregacije za nauk vjere, kardinal Joseph Ratzinger. Vatikanski televizijski centar bi, pak, trebao emitirati sliku Pape iz njegove sobe u Vatikanu.

Prema posljednjim informacijama iz liječničkih krugova, Papa je prevladao upalu grla, pluća nisu zahvaćena nikakvim infekcijama, a srce je u dobrom stanju. Postoji velika nada da će Papa prevladati i sadašnju krizu.

Umirujuće riječi uputio je u petak javnosti kardinal Ratzinger kazavši kako "Papa radi u potpunoj lucidnosti". Glede mogućnosti ostavke Pape, Ratzinger je rekao kako "Ivan Pavao II. ima jedinstvenu odgovornost, koju mu je dao Gospodin i samo Gospodin mu je može oduzeti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙