FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pratio angelus iz svoje sobe

RIM, 6. ožujka 2005. (Hina) - Ivan Pavao II. pratio je nedjeljniangelus iz svoje sobe u bolnici Gemelli u Rimu i zatim se pojavio naprozoru, iza zatvorenog stakla, i blagoslovio prisutne vrlo odlučnim,čvrstim, mahanjem ruke.
RIM, 6. ožujka 2005. (Hina) - Ivan Pavao II. pratio je nedjeljni angelus iz svoje sobe u bolnici Gemelli u Rimu i zatim se pojavio na prozoru, iza zatvorenog stakla, i blagoslovio prisutne vrlo odlučnim, čvrstim, mahanjem ruke.

U izravnom prijenosu talijanska televizija RAI prikazala je iz sobe u bolnici Gemelli kako Papa sjedi i preko ekrana prati molitvu s Trga svetog Petra. Zajedno s Papom u sobi su bili državni tajnik Svete Stolice, kardinal Angelo Sodano, drugi suradnici i liječnička ekipa koja se brine o Ivanu Pavlu II. Te snimke vidjele su se i na velikim ekranima na Trgu svetog Petra.

Molitvu i Papinu poruku za današnji angelus pročitao je u 12 sati sa prostora ispred bazilike svetog Petra zamjenik državnog tajnika Svete Stolice, nadbiskup Leonardo Sandri. Papa se najprije zahvalio svima koji su mu uputili poruke u bolnicu, a prije svega kardinalima, biskupima, svećenicima, vjernicima, veleposlanicima i delegacijama, muslimanskim i židovskim, koje su dolazile u polikliniku Gemelli. Mnogi su dolazili moliti na prostor ispred bolnice i "to je za mene ohrabrujući znak", poručio je Papa.

"Nastavimo zajedno pripremu Uskrsa, nudeći Bogu i patnju, za dobro čovječanstva i naše očišćenje", rekao je Papa u poruci koju je pročitao Sandri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙