FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa će na Uskrs uputiti blagoslov Urbi et orbi

RIM, 8. ožujka 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. će zasigurno, baremprema u utorak objavljenom liturgijskom programu za uskrsne blagdane,uputiti blagoslov Gradu i svijetu (Urbi et orbi), dok će ostale obredevoditi pojedini kardinali.
RIM, 8. ožujka 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. će zasigurno, barem prema u utorak objavljenom liturgijskom programu za uskrsne blagdane, uputiti blagoslov Gradu i svijetu (Urbi et orbi), dok će ostale obrede voditi pojedini kardinali.

Uskrsnu misu će predvoditi državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano.

Šef ureda za tisak Svete Stolice Joaquin Navarro Valls prije dva dana je kazao kako će se na osnovi zdravstvenog stanja Ivana Pavla II. odlučivati o njegovu sudjelovanju u uskrsnim obredima.

Također je dao naslutiti da će se Papa vratiti u Vatikan iz bolnice Gemelli, u koju je smješten 24. veljače, prije Cvjetne nedjelje, 20. ožujka.

Liturgijski kalendar, koji je objavljen u utorak, donosi više promjena, jer Papa neće moći sudjelovati na svim obredima. Umjesto Pape, za svaki liturgijski trenutak određen je jedan kardinal. Još jedino nije specificirano hoće li Papa nazočiti na Križnome putu kod Coloseuma, što bi navodno jako želio. O tome će se odlučiti istoga dana, na Veliki petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙