FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa neće predvoditi Cvjetnicu

RIM, 19. ožujka 2005. (Hina/AR) - Po prvi puta od kada je 1978. godineimenenovan Papom, Ivan Pavao II. neće predvoditi svečanu misu naCvjetnicu.
RIM, 19. ožujka 2005. (Hina/AR) - Po prvi puta od kada je 1978. godine imenenovan Papom, Ivan Pavao II. neće predvoditi svečanu misu na Cvjetnicu.

Na Trgu svetog Petra je u subotu sve pripremljeno za sutrašnju misu. Postavljene su masline, postavljen je na trijemu ispred bazilike svetog Petra posebni prostor za misu, koju će na Cvjetnicu celebrirati Papin rimski vikar i predsjednik Talijanske biskupske konferencije, kardinal Camillo Ruini. Papa će se, najvjerojatnije, na Cvijetnu ndjelju u podne pojaviti na svome prozoru na Trgu svetog Petra.

Poslije izlaska iz bolnice Gemelli, u koju je ušao 24. veljače kada mu je načinjena i traheotomija i zadržao se 18 dana, Papa se oporavlja. I u Vatikanu je Ivan Pavao II. pod stalnom prismotrom liječnika.

"Sveti Otac ide naprijed. Posebno su liječnici optimisti i to je lijepa stvar", rekao je danas kardinal Giovanni Battista Re, pročelnik Kongregacije za biskupe. Kardinal je kazao kako je izravno razgovarao s Papom i imao je "bolji glas negoli se to čuje preko mikrofona", rekao je Re, koji je glede sudjelovanja Ivana Pavla II. na obredima tijekom Velika tjedna kazao: "Papa je angažirao kardinale da ga zamijene".

Obrede tijekom Velikoga tjedna vodit će ukupno šest kardinala. Papa će se obratiti na Uskrs, a još nije utvrđeno hoće li na Veliki petak sudjelovati na križnom putu kod Coloseuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙