FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa neće predvoditi Cvjetnicu

RIM, 19. ožujka 2005. (Hina/AR) - Po prvi puta od kada je 1978. godineimenenovan Papom, Ivan Pavao II. neće predvoditi svečanu misu naCvjetnicu.
RIM, 19. ožujka 2005. (Hina/AR) - Po prvi puta od kada je 1978. godine imenenovan Papom, Ivan Pavao II. neće predvoditi svečanu misu na Cvjetnicu.

Na Trgu svetog Petra u subotu je sve pripremljeno za služenja mise na Cvijetnu nedjelju. Ispred bazilike Sv. Petra maslinovim grančicama okićen je prostor za služenje mise koju će na Cvjetnicu celebrirati Papin rimski vikar i predsjednik Talijanske biskupske konferencije, kardinal Camillo Ruini.

Papa će se, najvjerojatnije, na Cvijetnu nedjelju u podne pojaviti na svome prozoru na Trgu svetog Petra.

Nakon izlaska iz bolnice Gemelli, u kojoj je Papa boravio od 24. veljače kada mu je načinjena i traheotomija, Papa se oporavlja. U Vatikanu je Ivan Pavao II. pod stalnom prismotrom liječnika.

"Sveti Otac se oporavlja. Liječnici su optimisti i to je lijepa stvar", rekao je u subotu kardinal Giovanni Battista Re, pročelnik Kongregacije za biskupe. Kardinal je kazao kako je razgovarao s Papom te da je on imao "bolji glas negoli se to čuje preko mikrofona".

Obrede tijekom Velikog tjedna vodit će šest kardinala. Papa će se vjernicima obratiti na Uskrs, a još nije poznato hoće li Papa na Veliki petak sudjelovati na križnom putu kod Coloseuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙