FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pratio misu na Veliki četvrtak preko TV-a

RIM, 24. ožujka 2005. (Hina/AR) - Misu na Veliki četvrtak u ime papeIvana Pavla Drugog predvodio je u Bazilici svetog Petra kardinalGiovanni Battista Re, pročelnik Kongregacije za biskupe, koji je kazaokako Papa prati misu preko tv-ekrana.
RIM, 24. ožujka 2005. (Hina/AR) - Misu na Veliki četvrtak u ime pape Ivana Pavla Drugog predvodio je u Bazilici svetog Petra kardinal Giovanni Battista Re, pročelnik Kongregacije za biskupe, koji je kazao kako Papa prati misu preko tv-ekrana.

Papa se još oporavlja nakon što mu je 24. veljače načinjena traheotomija u bolnici Gemelli kako bi lakše disao. Bazilika svetog Petra bila je prepuna vjernika, biskupa i kardinala, a tijekom mise su blagoslovljena sveta ulja.

Papa u svojoj poruci, koju je pročitao kardinal Giovanni Battista Re, kaže kako se ujedinjuje sa svim prisutnima u Bazilici. Ta se misa održava u znak sjećanja na posljednji Isusov dan proveden sa sljedbenicima prije muka na Križnome putu, te Papa obnavlja svećenička obećanja.

Službeno je potvrđeno da se Papa neće na Veliki petak navečer nalaziti kod Coloseuma, te da će križ na Križnome putu nositi papin rimski vikar, kardinal Camillo Ruini. Ivan Pavao II. će liturgijske obrede tijekom Velikog tjedna pratiti na televiziji, te će na Uskrs udijeliti blagoslov Urbi et orbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙